Meteen naar de inhoud

Sport Atheneum Bilzen

Tof dat je interesse hebt in onze sportschool. Sport Atheneum Bilzen biedt een volledig aanbod sportopleidingen vanaf het 1ste tem een 7de jaar. 

Je kan in de eerste twee jaren rustig ontdekken over welke interesses en talenten je beschikt. Vanaf het 3de jaar kies je specifiek in welke richting je je talenten wilt ontplooien. Ben jij graag die sportwetenschapper die zorgt voor sportnovatie? Of ben jij graag die coach die mensen motiveert om op de juiste manier te sporten? Of weet je nu al zeker dat je met veel passie in de paardenwereld wilt werken?

Leerlingen met een topsportstatuut krijgen dmv een individueel leertraject de kans om hun studies te combineren met topsport.

Onze dagelijkse werking ...

Sportopleidingen @AtheneumBilzen

1ste

Talentmodule Sport

In het eerste jaar krijg je de kans om in 3 (4) lesuren jezelf te ontdekken in voetbal, paardrijden, allround sport of tennis. Het sportteam coacht je en geeft je regelmatig feedback over het ontwikkelingstraject dat je aflegt. Op die manier leer je waar je talenten, capaciteiten en interesses liggen.

2de

Basisoptie Sport

In het tweede leerjaar wordt je keuze al een beetje serieuzer. Naast de basisvorming krijg je de vrijheid om 5 lesuren zelf in te vullen. Kies je voor basisoptie sport dan gaan er 3 lesuren naar algemene sportopleiding en 2 lesuren naar specifieke sporten, zijnde voetbal, allround sport, tennis of paardrijden. Basisoptie sport is enkel in 2A.

Klik hier voor meer info over de basisoptie sport

3de

Vanaf het 3de leerjaar wordt het menens. Je hebt de keuze uit 3 sportrichtingen:

Sportwetenschappen

Je houdt van sport, van wetenschappen en wilt later graag verder studeren in een masteropleiding. Dan is deze richting de perfecte keuze! Klik hier voor meer info.

Sport

De studierichting Sport bereidt je voornamelijk voor op een professionele bachelor, maar er is ook een uitstroom naar de arbeidsmarkt mogelijk. Je denkt sportief, staat open voor een breed sportgamma en je wilt graag anderen begeleiden en coachen? Klik dan vlug hier voor meer info.

Paardenhouderij

Ben je helemaal gek van paarden en alles wat daar omheen leeft? Je kunt zonder probleem van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat op een manege verblijven? Klik dan zeker hier voor meer info.

4de

Het 4de jaar valt nog onder het oude systeem en heeft volgende sportrichtingen:

Sportwetenschappen

LOSP

Paardrijden en verzorging

5de & 6de

De derde graad is ook nog ‘old style’ en bevat volgende sportrichtingen:

LOSP

Paardrijden en verzorging

7de

We hebben volgend specialisatiejaar:

Manegehouder

Meer info via Paardenhumaniora