Sport Atheneum Bilzen

Tof dat je interesse hebt in onze sportschool. Sport Atheneum Bilzen biedt een volledig aanbod sportopleidingen vanaf het 1ste tem een 7de jaar. 

Je kan in de eerste twee jaren rustig ontdekken over welke interesses en talenten je beschikt. Vanaf het 3de jaar kies je specifiek in welke richting je je talenten wilt ontplooien. Ben jij graag die sportwetenschapper die zorgt voor sportnovatie? Of ben jij graag die coach die mensen motiveert om op de juiste manier te sporten? Of weet je nu al zeker dat je met veel passie in de paardenwereld wilt werken?

Naast een sportspecifieke opleiding kun je jezelf in Sport Atheneum Bilzen ook in een sport specialiseren. We bieden ontwikkelingsmogelijkheden in voetbal, allround sporten, paardrijden en tennis

Leerlingen met een topsportstatuut krijgen dmv een individueel leertraject de kans om hun studies te combineren met topsport.

Overzicht van de sportopleidingen @AtheneumBilzen

Hier al onze sportopleidingen in een tabel. De opleiding Bewegen en Sport start in september 2021in het derde jaar. De opleiding Sportwetenschappen startte in september 2020. 

Onder de tabel meer info over elke opleiding.

1A en 1B = Talentmodule

In het eerste jaar krijg je de kans om in 4 lesuren jezelf te ontdekken in voetbal, paardrijden, allround sport of tennis. Het sportteam coacht je en geeft je regelmatig feedback over het ontwikkelingstraject dat je aflegt. Op die manier leer je waar je talenten, capaciteiten en interesses liggen.

In het eerste jaar heb je 29h algemene vorming en kun je kiezen voor o.a. de module sport. De talentmodule sport omvat 4 lesuur ipv 3 en hiervoor is er dus extra toestemming van je ouders nodig.

2A = Basisoptie Sport (klik foto)

Vanaf 3A = Sportwetenschappen (klik foto)

Vanaf 3T = Lichamelijke Opvoeding en Sport (klik foto)

Vanaf 3B = Paardrijden en paardenverzorging (klik foto)

Vanaf 3B = Bewegen en sport (nieuw in september 2021)

Asap meer info over de opleiding.