Verkiezingen 2019

Bij de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen van oktober konden de leerlingen reeds genieten van enkele gastlessen i.v.m. ons politiek bestel en de politieke partijen. Ook organiseerden we, in de gemeenteraadszaal, een groot debat met de lijsttrekkers van Bilzen.

Met de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen van 26 mei 2019 in het vooruitzicht, stonden er de afgelopen weken opnieuw verschillende politieke activiteiten op het programma. Zo bezocht een groep leerlingen het Vlaams Parlement. Ook werd er een gastles georganiseerd in het kader van Europadag. Een Europese diplomaat, Filip De Clercq, kwam de werking van de Europese Unie uit de doeken doen.

Afgelopen woensdag waren de jongerenafdelingen van onze politieke partijen uitgenodigd. Jong Groen (Mattijs van Miert), Jong N-VA (Niels Vandeweyer), Comac (Maxime Pirard), Jong CD&V (Nawal Farih), Jong Open VLD (Steven Coenegrachts), de Jongsocialisten (Dylan Pypos) en Vlaams Belang Jongeren kregen de kans om onze leerlingen meer inzicht te geven over hun drijfveren en hun engagement in de politiek. We mochten met andere woorden kennis maken met jong politiek talent!

Op basis van de vele kritische maar onderbouwde vragen die onze leerlingen stelden gedurende deze activiteiten, kunnen we zonder twijfel vaststellen dat ook zij klaar zijn om hun rol op te nemen in het maatschappelijk debat. Succes!