Ga naar de inhoud

Het eerste leerjaar bestaat uit 1A of 1B met volgende onderdelen:

  1. Basisvorming
  2. Talentmodule
  3. Update/Upgrade

1. Basisvorming

Het eerste leerjaar bestaat uit een brede basisvorming met allemaal vakken die verder bouwen op wat je in de lagere school hebt geleerd.

2. Update/Upgrade

Om je optimaal te ondersteunen in je leerproces organiseren we wekelijks 2 lesuren begeleiding of verdieping. Latinisten verdiepen hun vaardigheden tijdens de lessen Latijn.

3. Talentmodule

In Atheneum Bilzen laten we je zelf kiezen hoe jij je talenten ontdekt. Voor elke periode kies je één module. 

TM - Paardrijden

Heb jij ook de paardenmicrobe te pakken? Kom samen met je paard/pony naar school. Wij tillen je naar een hoger niveau in de dressuur en springsport!

TM - Spaans

Wil je in Spanje graag meer kunnen bestellen dan de “dos cervezas” waarover Tom Waes zingt? Wil je graag wat meer weten over de taal van Cervantes? Wil je jezelf kunnen voorstellen in het Spaans? Dan is de talentenmodule Spaans zeker wat voor jou! 

TM - Voeding

Wil jij graag meer te weten komen over gezonde voeding? Heb je zin om lekkere gerechten te leren maken? Kies dan voor de talentenmodule voeding. Samen leren jullie diverse technieken om een heerlijk gerecht op tafel te toveren!

TM - STEM wetenschappen

Iets laten ontploffen? Dat is een wetenschap. Waarom drijft ijs op water en zinkt een steen? Dat is ook wetenschap. Waarom kan een vogel vliegen en wij niet ? Vele vragen, dagdagelijkse dingen, maar de wetenschap erachter is nog het meest fascinerend. STEM Wetenschappen zal jou hierop al onderzoekend, met labo’s en proeven een antwoord op geven!

TM - Expressie & Communicatie

In deze talentenmodule leer je al doende om een spel of activiteit te begeleiden, communicatietechnieken, voordracht, rollenspel en andere expressieve opdrachten. De focus ligt op de leerling die deelneemt. Deze bepaalt mee hoe en op welke manier er gewerkt wordt. Een talentenmodule op maat van de leerling!

TM - Paint & Pixels

Werk je creatieve meesterwerken uit met de leukste en meest diverse materialen zowel in real-life als digitaal. Word jij de nieuwe Picasso, wil je Street-Art maken of je Instagram-profiel pimpen met allerlei leuke digitale apps? Dat kan bij Paint & Pixels. 

TM - Hout

Steek je graag de handen uit de mouwen? Hou je van schuren, zagen, kloppen en boren? In deze talentenmodule krijg je een passie voor hout en leren we je aan de hand van kleine projecten de kneepjes van het vak. Wie weet krijgt je kunstwerk wel een plekje bij jouw thuis. 

TM - Dans

‘Waarom kiezen voor Dans?!’ Omwille van het instante geluksgevoel! Dansen vermindert stress ! (echt waar!) Je werkt op een leuke manier aan je conditie! Het kan altijd en overal maar wat is er leuker dan samen dansen?! Dansen is passie en het voelt geweldig!

TM - Latijn

Heb je nood aan een extra uitdaging? Wil je graag een voorsprong uitbouwen voor wat betreft taal, cultuur en algemene vorming? De Griekse en Romeinse cultuur zijn de basis van onze eigen West-Europese identiteit. Daarnaast kan je tijdens het eerste en tweede trimester ook nog steeds voor twee andere modules kiezen. 

TM - Mode

Ben je creatief en heb je een voorliefde voor mode? Hou jij van creëren en ontwerpen? Wil je ontdekken en onderzoeken hoe je met verschillende materialen en technieken tot een mooie creatie kan komen? Dan is de talentenmodule mode zeker iets voor jou.”

TM - ICT

Wil jij graag meer wegwijs worden in de huidige ICT toepassingen? Leer dan hier en op een interactieve manier de basisvaardigheden die je kan inzetten doorheen heel je schoolloopbaan. Het aanbod is zeer divers: Blind typen, spelend programmeren, online word, presentaties etc.…

TM - Italiaans

“Buongiorno a tutti.” Jullie leren korte gesprekjes voeren over jezelf, het weer en op vakantie gaan.  Ook krijgen jullie aan de hand van leuke oefeningen de kans om jullie woordenschat van het Italiaans te vergroten. Tenslotte zullen we zeker ook enkele Italiaanse liedjes leren zingen samen.

TM - Allround sport

Ben je sportief? Sta je open om fysiek het beste van jezelf te geven? Proef dan eens van het sportaanbod dat we op Sport Atheneum Bilzen te bieden hebben.