Meteen naar de inhoud

Studiereizen

Deze studiereizen bieden we aan :

  • De leerlingen van het eerste jaar : De Kust
  • De leerlingen van het tweede jaar : Ardennen
  • Leerlingen tweede en derde graad : buitenlandse reis (Londen, Parijs, Italie, Barcelona) of sport 3-daagse
  • Voor iedereen (en bij voldoende interesse) : Skireis  in de eerste week van de paasvakantie

SPORT 3-DAAGSE

Voor de sport 3 daagse mag je iets verwachten in de zin van : nieuwe, uitdagende en niet alledaagse sporten, elke dag een andere ervaring, hoog, laag, water, lucht, alles komt aan bod. Vanaf de 2e graad mag iedereen met de nodige dosis lef mee. De leerlingen verblijven voor deze uitstap niet op locatie en komen dagelijks naar school waar vervoer geregeld wordt.

BOSKLASSEN

De geïntegreerde werkperiode “bosklassen” gaat elk jaar door in mei, gespreid over drie dagen. We starten op maandag met een bezoekje aan de watervallen van Coo, om achteraf een fikse wandeling te maken naar onze slaapplaats “Le Mont Saint Jacques”, met een tussenstop in het centrum van Trois-Ponts. De eerste dag sluiten we steevast af met een bbq, gevolgd door een Quiz.
Op dinsdag genieten we eerst van een uitgebreid ontbijt, voordat we een stevige wandeling maken in de natuur. Tussendoor kunnen we een plons nemen in het zwembad, chillen in de sauna, of lekker bubbelen in de jacuzzi. ‘s Namiddags is het spelletjestijd!
De laatste dag komt de bus ons oppikken om naar Aywaille te rijden waar we de stad gaan verkennen. Woensdagnamiddag griezelen in de grotten van Remouchamps. Eindigen doen we in stijl: in een bekende hamburgerketen in Bilzen…

BUITENLANDSE REIS

Onze leerlingen krijgen vanaf het derde jaar de kans kennis te maken met vreemde culturen. Tijdens de reis bezoeken ze met de groep en enkele leraren, afhankelijk van het land waar ze zijn, allerlei historische en culturele bezienswaardigheden. Zo heb je in Londen bijvoorbeeld The Big Ben, Madame Tussaud en verscheidene musicals en theatervoorstellingen. In Parijs heb je het Louvre, de Eiffeltoren en de Notre Dame. In Barcelona bezoeken we Camp Nou, de Sagrada Familia, … We hebben verschillende bestemmingen in ons aanbod (Parijs, Londen, Praag, Barcelona, Italië, …) zodat een leerling die elk jaar mee op reis gaat nooit dezelfde stad zal bezoeken.

Verder krijgen de leerlingen ook een goede algemene indruk van het land door er enkele dagen door te brengen en wat praktijkervaring met de taal.
Ook is zo’n schoolreis een hele sociale gebeurtenis. Omdat je samen in een vreemd land zit en je allemaal dezelfde dingen bezoekt, ontstaat er een echt groepsgevoel. Ook ontstaan er vaak nieuwe vriendschappen tijdens deze reizen. Dit maakt zo’n reis een hele leuke ervaring, waardoor het voor de leerlingen een leuke en interessante manier is om iets bij te leren over een vreemd land. En wie iets interessant vindt, zal dit ook veel beter onthouden. Een reis is dus een veel efficiëntere manier om iets te leren dan uit een boek. En natuurlijk zorgen we ook voor enkele sportieve activiteiten tijdens deze reizen!

Onze reizen zijn helemaal niet duur. Dit komt omdat de school de reizen zelf organiseert en de docenten voor reisleider spelen.

ZEEKLASSEN

Meer info volgt asap !

redenen-reizen1