Ga naar de inhoud

Werk je graag met je handen en met natuurlijke materialen? Heb je gevoel voor finesse? Zie je jezelf meubels maken, parket leggen, trappen maken en installeren,….? Dan is deze richting wellicht iets voor jou. In de 2e graad Hout leer je werken met machines uit de schrijnwerkerij en de meubelmakerij (schaaf- en freesmachines, cirkelzaag,…). Je leert verschillende houtsoorten en materialen kennen en gebruiken. Je leert basisconstructies van schrijn- en timmerwerk en eenvoudig klein meubilair voorbereiden, monteren en maken. Er gaat ook veel aandacht naar het naleven van veiligheidsvoorschriften.

In de 3e graad Hout verwerf je zowel op vlak van de meubelmakerij als binnen- en buitenschrijnwerkerij kennis en praktijkervaring. In ons werkhuis leer je alle fasen van ‘opdracht tot realisatie’ uitvoeren: van planning, schetsen, over prijsberekening tot opmeten en het maken en afwerken van het product. Je leert houtbewerkende machines bedienen en onderhouden. Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans hetgeen je weet en kunt toe te passen in de praktijk. Je proeft van de reële werksituatie in een houtbewerkingsbedrijf. Je kan je zo verder verdiepen in het zelfstandig werken en steeds handiger worden in het werken met machines.

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

Na de 3e graad Hout behaal je het getuigschrift van het Secundair Onderwijs. Je hebt dan echter nog geen diploma secundair onderwijs. Het is dus aangeraden om een 7e specialisatiejaar te volgen. In onze school kan je je binnen het studiegebied Hout specialiseren in Stijl- en Designmeubelen.