Ga naar de inhoud

Welkom 2024-2025

Na een welverdiende zomervakantie is het schooljaar weer van start gegaan. We merken nu al dat het een bruisend jaar gaat worden. De eerste weken zijn natuurlijk altijd een beetje extra spannend, maar ze zijn vooral ook erg druk. Onze school is immers een levendige omgeving waar de organisatie zich aanpast aan de noden. Dat is een van onze sterkste troeven.

Zo zijn we het schooljaar begonnen met een warme kennismaking tussen leerlingen, leerkrachten en ouders. Het ontmoetingsmoment met de ouders was een groot succes, waar we de tijd namen om elkaar beter te leren kennen en verwachtingen af te stemmen. Samen willen we ervoor zorgen dat elke leerling zich gehoord en gezien voelt.

Daarnaast hebben we ook een infosessie georganiseerd over de zogenaamde Gouden Weken. Dit zijn de cruciale eerste weken van het schooljaar waarin we, door middel van onder andere pro-actief cirkelen, de basis leggen voor een positieve groepsdynamiek en een fijne klasomgeving. Zo creëren we een veilige en respectvolle sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Voor de eerstejaars staat er een leuke sportdag op de planning, waar ze elkaar op een speelse manier beter leren kennen en zich helemaal kunnen uitleven. Samen sporten helpt immers om de groepsband te versterken en de schoolperiode goed in te zetten.

Om onze leerlingen goed te ondersteunen bij hun planning, stimuleren we het gebruik van een planner in plaats van een traditionele agenda. Zo leren ze proactief met hun tijd omgaan, vooruitdenken en zich goed organiseren, wat hen doorheen het schooljaar zeker van pas zal komen.

We wensen iedereen een leerrijk, boeiend en plezierig schooljaar!