Ga naar de inhoud

Door weer en wind …

Het is donderdag 10u in de voormiddag. De thermometer geeft 10°C aan. De weerman voorspelt rukwinden tot 80km/u. Er staan nog altijd heel wat fietsen voor onze school maar toch is het vooral de datum, 17 februari 2022, die ons eraan herinnert dat het vandaag Dikketruiendag is. Wel knap hoe onze fietsers ook vandaag het gure weer hebben getrotseerd. Respect voor jullie!

In verband met onze actie om zeker vandaag voor duurzame maaltijden te zorgen, kregen we deze ochtend een eerste mailtje in onze mailbox. Het doel is en blijft om anderen te inspireren. Jullie berichtjes blijven dan ook welkom via info@atheneumbilzen.be.

Vandaag in de kijker: Lekkere, zelfgemaakte granola.

Maak op een vrij moment een grote voorraad aan zodat je een tijd lang op een snelle en gezonde manier kunt ontbijten. Of neem je granola gerust mee naar school voor tijdens de middagpauze. Je kan granola ook combineren met plantaardige ‘yoghurt’, het liefst zonder suiker. Als je kiest voor wat extra vers fruit, dan zijn er opnieuw veel mogelijkheden. Stukjes appel van bij ons. Een sinaasappel uit Spanje. Een banaan uit Ecuador. Druiven uit Zuid-Afrika. Blauwe bessen uit Chili. In het mailtje dat we kregen werd uitgelegd dat het niet altijd gemakkelijk is om een evenwicht te vinden. Enerzijds is het belangrijk kinderen aan te moedigen om fruit te eten en om gevarieerd te eten. Anderzijds is fruit van dichtbij meestal veel duurzamer. Het feit dat hierover wordt nagedacht vinden we knap en willen we volop ondersteunen! Alvast dank je wel om dit verhaal met ons te willen delen!

#duurzamegroeten