Ga naar de inhoud

Bezoek van DE Marc Van Ranst

Het gloednieuwe vak Humane Wetenschappen + ging van start met een gastles met de titel ‘Leren over leren’. Ruben Vanrusselt maakte ons op een erg interessante manier duidelijk hoe ons geheugen exact werkt. We kregen vervolgens een hele hoop concrete, en wetenschappelijk onderbouwde, tips om efficiënt te studeren.

Hoewel de eerste gastles enorm boeiend was, had de tweede gastles net dat tikkeltje meer. Niemand minder dan professor, viroloog en griepcommissaris Marc Van Ranst kwam ons namelijk verblijden met een bezoek. Door de coronamaatregelen was het weliswaar een digitaal bezoek maar dat kon de pret niet bederven. Twee lesuren lang interviewden Dora (5A) en Dunja (6A) de zowat bekendste persoon van het land. Ondertussen zorgden Marlieke (5A) en Jana (6A) voor enkele leuke foto’s. De overige leerlingen bleven betrokken door hun vragen online door te geven aan de interviewers.

Het werd dan ook een erg leerrijke namiddag. We kwamen veel te weten over COVID 19, over wat we in de toekomst mogen verwachten maar ook over wat er zich allemaal in de coulissen van onze beleidsmakers afspeelt. Daarnaast hebben we de kans gekregen om onze journalistieke vaardigheden te verdiepen.

Het was een mooie start en het smaakt naar meer… Volgende week krijgen we (online) bezoek van niemand minder dan Luc Cortebeeck… We kijken er alvast naar uit!