Ga naar de inhoud

Kampioenenlunch

FOTM: Vrijdag vond editie 2 van onze kampioenenlunch plaats. Het doel was om elkaar te inspireren met het vullen van een gezonde en lekkere lunchbox.

Toegegeven… Het gaat erg vlug en efficiënt om boterhammen mee naar school te nemen. Ons druk leven doet ons vaak kiezen voor de meest voordehandliggende mogelijkheden. Toch zagen we vandaag veel bijzonder lekkere, gezonde en haalbare alternatieven. We zagen bijvoorbeeld boterhamdozen met fruitspiezen; stukjes groenten zoals paprika, komkommer, kerstomaatjes; soja-yoghurt met druifjes en granola, … Vrij eenvoudige hapjes die qua tijdbesteding haalbaar zijn. We zagen natuurlijk ook pareltjes van gerechten die wat meer tijd in beslag nemen om te maken. Quiche, wraps, slaatjes, fruitsla, …  Want ja, zo af en toe kan er misschien wat meer. 

Ook dit jaar boden we opnieuw ter plaatse geblende smoothies aan. Tijdens de FOTM-quiz leerden de leerlingen al dat de voorkeur uitgaat naar het eten van een vers stuk fruit of groente en niet naar het drinken van een smoothie. Maar wil je jezelf eens verwennen… dan is een smoothie ideaal en beter dan frisdrank. Enkele versgeperste sinaasappelen, diepvriesfruit (mango, ananas, bosvruchten, …) naar keuze en een mixer… Meer heb je niet nodig om in een mum van tijd heerlijke smoothies klaar te maken. 

Nuja… 1 smoothie maak je in een mum van tijd. 50 smoothies, dat is een ander paar mouwen. Gelukkig konden wij dankzij onze trouwe partner Elektro Hauben weer gebruikmaken van 4 professionele blenders. Daarnaast kregen we van Jumbo Bilzen versgeperst fruitsap. Qua tijdswinst was dit voor ons een geweldige meevaller. Bovendien sponsorde Jumbo Bilzen ook een deel van het diepvriesfruit. Met professioneel materiaal, met de juiste producten en met een beetje creativiteit wordt het opeens een stuk eenvoudiger om iets lekker, gezond en origineel in elkaar te knutselen. Bij onze sponsors kan je alvast terecht voor raad en daad. 

We willen onze sponsors dan ook van harte danken. Zij maakten van onze activiteit een succes. Daarnaast willen we ook alle leerlingen en ouders, die hun best hebben gedaan om een kampioenenlunch in elkaar te boksen, bedanken. Ook de leerkrachten die hun leerlingen hebben gemotiveerd om aandacht te besteden aan deze actie verdienen een pluim. Leerlingen van 6 humane wetenschappen zorgden dan weer voor het maken en de verkoop van de smoothies. De leerlingen van 4 zorgwel namen de afwas voor hun rekening. Enkele ouders zorgden ook voor de levering van de blenders en het sinaasappelsap. Voor jullie allemaal… een welgemeende dank je wel!