Ga naar de inhoud

#FOTM2022

Van maandag 12  tot en met dinsdag 27  september willen wij laten zien waarom wij een straffe school zijn en dit door middel van ons project ‘Futureproof on the move’.

Waarom ‘FUTUREPROOF ON THE MOVE’?

 • Omdat we mee willen doen aan de week van de mobiliteit.
 • Omdat wij een duurzame school willen zijn.        
 • Omdat wij een sportschool zijn en het WK wielrennen van nabij volgen. 
 • Omdat leerlingen van alle richtingen en jaren (humane wetenschappen, economie, mode, hout, sport, zorg en welzijn, …) op deze manier leren samenwerken.

Activiteiten?

 • 13/09 – 12.10u: FIETSLABELACTIE (cfr. graveeractie)
 • 15/09 – 11.55u: KAMPIOENENLUNCH (gezonde picknick + smoothies)
 • 20/09 – 12.10u: ‘Binnen 10 jaar zal niemand nog een auto kopen! Toch?’ PANELGESPREK met Karl Lechat CEO van LUCIEN – D’Ieteren en met Dana Breuls (mobiliteitsexpert van de stad Bilzen).
 • 23/09 – 12.10u: WK SLAK RACE 
 • 27/09 – 12.10u: QUIZ over het WK wielrennen, over fietsveiligheid en over onze gezondheid. 
 • 12/09 – 27/09: ONLINE FIETSWINKEL: Nood aan een bel, een helm, fietsverlichting, een fietsslot, handschoenen, een regenjas, een fietsregenbroek of een regenhoes voor over de boekentas? Onze leerlingen kunnen deze spullen aankopen met een mooie korting. 
 • 12/09 – 27/09: PIMP JE FIETS. Onze leerlingen worden uitgedaagd om rond te rijden als echte WK-helden, als topsporters, als hippies,  … . We zetten onze leerlingen aan om creatief en origineel te zijn. Fietsen mag best leuk zijn!    

Uitdaging?

We vragen aan iedereen op school om zeker in de periode van 16 tot en met 21 september op een zo duurzaam mogelijke manier (per fiets, te voet, met de bus of eventueel al carpoolend) naar school te komen.

Aanmoediging!

TOPPER Milan Menten heeft ons een aanmoedigende boodschap bezorgd: https://youtu.be/G9tNgcEr1PU

Prijzen?

Er zijn toffe prijzen te winnen zoals waardebonnen van Decathlon, drinkflessen en heel wat gadgets. 

Meer informatie? 

Contacteer ons gerust via: 089/41 16 18 of via Kristof.Nijs@atheneumbilzen.be

SAMENVATTING BELEID:

Wij maken werk van een uitgewerkt gezondheids-, mobiliteits- en duurzaamheidsbeleid.

Zo worden onze gebouwen momenteel zeer grondig gerenoveerd. Daarnaast richten we ons met acties zoals Futureproof on the move (fietslabelactie, kampioenenlunch, panelgesprek, WK slakrace, Pimp je fiets, fietswinkel en onze sportieve gezondheidsquiz) in de eerste plaats tot onze leerlingen en personeelsleden. Ook bij hen willen we een attitudeverandering en een sense of urgency bekomen.

We willen een positief verhaal brengen. Een verhaal van samenwerking, betrokkenheid, innovatie en verantwoordelijkheid. Zowel de leerlingenraad, de leerlingen van ons naai- en houtatelier, van Sport, van ASO, van Zorg en Welzijn, … zijn betrokken bij dit verhaal.

Met onze participatieraden, onze scholengroep en met de dienst ‘Ruimte’ van de stad Bilzen zoeken we dan weer naar infrastructurele verbeteringen om ons beleid nog beter te kunnen omzetten in duurzame gedragsveranderingen. Zo werken we bijvoorbeeld samen aan de herinrichting van onze schoolstraat.