Ga naar de inhoud

Het ga je goed, Guy!

Helaas een minder leuk bericht zo midden in de vakantieperiode. Onze collega Guy Wouters heeft de strijd tegen een allesverslindende ziekte verloren.

We willen dan ook graag een eerbetoon brengen aan een bijzondere persoon die bij ons een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Als leraar houtbewerking op Atheneum Martinus Bilzen was Guy niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een bron van levenswijsheid en vreugde voor zijn collega’s en studenten.

Het klaslokaal van Guy was veel meer dan alleen een plek om te leren werken met hout. Het was een ruimte vol creativiteit, aanmoediging en humor. Het is moeilijk om Guy te herinneren zonder zijn aanstekelijke lach en zijn vermogen om altijd een grapje klaar te hebben. We waren steeds op onze hoede in hetgeen we vertelden of deden als Guy in de buurt was, want voor je het wist had hij een gevatte opmerking klaar of trapte je in een van zijn kleine ‘pranks’. En dit gegeven bracht steeds een glimlach op het gezicht van iedereen die hem ontmoette.

Met zijn diepgaande kennis van houtbewerking en zijn liefde voor het ambacht, wist Guy zijn passie op anderen over te brengen. Hij was geduldig en ondersteunend in het begeleiden van zijn leerlingen, en hij stond altijd klaar om hen te helpen hun creatieve grenzen te verleggen. Onder zijn zorgzame begeleiding bloeiden velen op en ontdekten ze hun eigen talenten.

Guy had niet alleen een unieke manier van lesgeven, maar ook een unieke manier van verbinden met mensen. Zijn warmte en vriendelijkheid waren oprecht en voelbaar. Hij had het vermogen om anderen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen en om een hechte gemeenschap te vormen waar iedereen zich gewaardeerd voelde. In de leraarskamer was hij dan ook een graag geziene gast die met iedereen een praatje kon maken.

Helaas werd het leven van Guy te vroeg getroffen door ziekte en verloor hij de strijd amper een jaar na zijn welverdiende pensioen. Het leven kan toch meedogenloos zijn! Het nieuws van zijn overlijden brengt verdriet en verslagenheid in onze harten.

Hoewel we hem fysiek moeten missen, is het belangrijk om te onthouden dat de impact van Guy’s leven voortleeft in de vele levens die hij heeft aangeraakt. Zijn ‘zijn’, zijn humor en zijn toewijding aan anderen zullen ons altijd blijven inspireren. We kunnen troost putten uit de wetenschap dat zijn erfenis zal voortleven in de harten en geesten van al diegenen die de kans hebben gehad om hem te kennen.

Vaarwel, dappere Guy Wouters. Bedankt voor je stralende persoonlijkheid. Bedankt voor al die glimlachen. Je bent voor altijd in onze gedachten en in ons hart.

Voor je familie en vooral je dochter – en onze collega – Hannelore wensen we veel sterkte toe in deze moeilijke tijden. Je zult een deel van hem zien verder leven in jezelf, je broer en in de kleinkinderen. Veel sterkte.