Ga naar de inhoud

Jaarverslag Vlaamse Ombudsdienst

De leerlingen van 5 en 6 Humane Wetenschappen en de leerlingen van 5 Economie brachten vandaag een bezoek aan het Vlaams Parlement te Brussel. Een gids begeleidde ons doorheen een ruimte met allerlei interactieve filmpjes en spelletjes. Ook bezochten we de Plenaire Zaal (Koepelzaal). Vlaams Parlementslid en Bilzenaar Johan Danen (Groen) gaf er ons een woordje uitleg over het politieke gebeuren.

Maar… dé echte aanleiding van ons bezoek was de voorstelling van het Jaarverslag van de Vlaamse Ombudsdienst. We kregen een overzicht van de werking en van het doel van de ombudsdienst. De aanwezigheid van enkele vooraanstaande politici zoals Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans, viceminister-president Hilde Crevits, Vlaams minister van Onderwijs, Sport en Dierenwelzijn Ben Weyts en Vlaams minister van Brussel, Media en Jeugd Benjamin Dalle maakte ons namiddag erg speciaal. De lekkere hapjes die volgenden maakte het plaatje compleet.

We willen Vlaams Ombudsman Bart Weekers, vader van Korneel (6Hum. Wet.) van harte danken voor zijn persoonlijke uitnodiging! We vonden het erg leerrijk en fijn om een dagje mee te mogen draaien in het hart van onze Vlaams politiek. Van harte dank!