Ga naar de inhoud

Junior Journalist Winnaars

Junior Journalist is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Brussel.  Ook dit schooljaar zijn de leerlingen van Atheneum Martinus Bilzen in hun pen gekropen om een verhaal, interview of opiniestuk te schrijven. Het jaarthema ‘Schatten’ sprak duidelijk tot de verbeelding en leverde enkele pareltjes op. De lokale jury van het Davidsfonds was onder de indruk. Feijne Lankrijer (2A) en Lucia Lycops (1A) wonnen respectievelijk de 2de prijs en de 3de prijs met hun verhaal in de categorie van de eerste graad SO.

Dunja Lycops (6A HUWE) wist de jury te overtuigen met haar opiniestuk ‘Memento meminisse’ en behaalde de 1ste plaats in de categorie van de derde graad SO. Als winnaar van de lokale/provinciale ronde, zal zij meedingen naar de hoofdprijs van de Nationale jury. 

Dank je wel aan alle deelnemers en proficiat aan de winnaars! We zijn supertrots op onze schrijvers en wensen Dunja veel succes in de Nationale ronde. We zijn er zeker van dat zij deze jury ook kan overtuigen van haar journalistiek talent!  

De coronaproof prijsuitreiking met foto’s volgt binnenkort.