Ga naar de inhoud

Topsprinter in spé

Ook in de vakantie blijven de studenten van Sport Atheneum Bilzen actief. En zo nu en dan mag de champagne eens knallen. Proficiat Ylian van 5 Sportbegeleider met deze knappe overwinning.

Wedstrijdverslag

In het Limburgse Halen verschenen donderdagnamiddag 52 nieuwelingen aan de start voor een wedstrijd over 67km. In de pelotonspurt behaalde Ylian Haenen zijn eerste zege van het seizoen in zijn wielercarrière.

Ylian Haenen: “Het was een zeer snelle wedstrijd met gevaarlijke momenten. De eerst ronde viel ik aan voor de 1ste premie maar ik voelde dat ik geen topbenen had. Ik reageerde toch op aanvallen van andere daardoor kwam ik even in een stressvolle situatie omdat mijn lichaam niet meer kon. Ik ben dan een paar rondes in de buik van het peloton gaan hangen om de benen terug zuurstof te geven. Hierna reed er een renner weg (2 rondes) maar mijn ploegmaat Gerben Van Riet reed dat gat voor mij toe. Ik concentreerde mij op mijn sprint.  Ik wist wie ik in de gaten moest houden maar hij kreeg 200 meter voor de finishlijn pech. Ik zocht een ander wiel en dat bleek het wiel van mijn ploegmaat te zijn. Op 150 meter van de finish katapulteerde ik naar de kop en ging ik over de renner die een paar meters op het peloton had. Ik ben zeer blij met mijn team en deze zege.”

Tekst: Kurt Vermeerbergen

Foto’s: Myla Van Gossum