Ga naar de inhoud

Bijzondere kunst

Digitale kunst en mobiele arcadehallen

Heb je het ook gemerkt dat onze school plots heel wat meer volgers heeft op Instagram? Ook de populariteit van enkele leerlingen steeg plots gevoelig op deze sociaalnetwerksite. Vreemd, toch?

We moeten toegeven dat het bezoek van de 3de graad ASO aan de bibliotheek van Bilzen hier voor iets tussen zit.

De interactieve installatie van kunstenaar Dries Depoorter, die momenteel in de bibliotheek te bewonderen is, maakt het namelijk mogelijk om volgers op Instagram te ‘kopen’. We konden aan den lijve ondervinden hoe eenvoudig het is om voor extra volgers te zorgen. Nieuwe technologie heeft niet enkel gigantisch veel opportuniteiten. Er zijn ook heel wat valkuilen waarvan we ons maar beter bewust kunnen zijn. Een woordje uitleg van de kunstenaar zorgde alvast voor de nodige kadering van het project.

Daarnaast was ons bezoek aan de bibliotheek ook gewoon leuk. In het kader van de nacht van de bibliotheek, die doorgaat op 29 oktober, stonden er 6 houten spelkasten opgesteld. Voor de ene zorgde het voor nostalgie, voor de andere was het een grote uitdaging. Samenwerking en creatief denken was in ieder geval nodig om een game tot een goed einde te brengen.

Wil je ook graag een game van weleer spelen? Of heb je interesse in het werk van Dries Depoorter? Nog tot en met zondag ben je hiervoor welkom in de bibliotheek van Bilzen! Er straat trouwens nog veel meer op het programma! Alle informatie vind je via… https://www.dekimpel.be/nacht-van-de-bib-2