Ga naar de inhoud

PRIMEUR

SCHOOL OPENT ECHTE WINKEL

Het Atheneum Martinus in Bilzen pakt uit met een primeur. Naaiatelier M is de eerste en enige retouchezaak in Limburg die werd opgestart door een school. Het bedrijf zal uitgebaat worden door de leerlingen van de afdeling 6 Mode en Verkoop.

Een aantal dagen per week zal de winkel open zijn om kledingstukken binnen te brengen en af te halen. Vervolgens gaan de leerlingen ermee aan de slag om een aanpassing, herstelling of retouche aan te brengen. Ook de administratie en boekhouding wordt door de leerlingen zelf verzorgd.

“Het is onze manier om leerlingen praktijkervaring te laten opdoen en hen de interesse voor het vakgebied bij te brengen”, zegt Vally Cocco. “Daarmee bieden we een oplossing voor bedrijven die verlegen zitten om geschoolde mensen in de modesector.”

Atheneum Martinus gaat nog een stap verder en zal volgend schooljaar (2020-2021), starten met een duaal leertraject (indien de officiële goedkeuring volgt). “Hierdoor zijn wij de enige school in België die hierop gaan inzetten. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat dit traject een enorme meerwaarde biedt aan de leerlingen door de ervaring die zij in de bedrijven kunnen opbouwen.”