Ga naar de inhoud

Projectdag 25 februari

Projectdag op AMB

Iedereen verbonden aan onze school kent ondertussen wel onze kernwaarden…

We blijven hard werken om onze kernwaarden dag na dag in de praktijk om te zetten. Om deze betrachting extra in de verf te zetten stond onze projectdag dit jaar in het teken van deze kernwaarden.

Omwille van de coronamaatregelen was het niet mogelijk om lang op voorhand grootse zaken uit te werken. We gingen daarom op zoek naar creatieve, innovatieve en haalbare deelprojecten. Aan de reacties van onze leerlingen en leerkrachten te horen is dit duidelijk gelukt. We laten je graag een beetje mee proeven…

#Betrokkenheid #Samenwerking #Respect/ verdraagzaamheid:

62 leerlingen van het 4de, 5de en 6de jaar Humane Wetenschappen werkten een presentatie uit rond diversiteit. Per 2 gingen ze in elke klas uitleggen waarom diversiteit een enorme rijkdom met zich meebrengt. Op een creatieve manier probeerden ze de andere leerlingen ervan te overtuigen dat we voor 99% dezelfde ideeën, gevoelens, angsten, dromen, … hebben. Anderzijds zorgt de overblijvende 1% voor gigantische opportuniteiten. Organiseer je bijvoorbeeld een evenement? Dan heb je mensen met veel verschillende talenten nodig. Je hebt mensen nodig die durven presenteren. Je hebt personen nodig die goed kunnen plannen. Ook heb je volk nodig dat de gasten en de artiesten wilt ontvangen. Anderen staan dan weer in voor de hapjes en de drankjes. Tevens moet je rekening houden met de veiligheid en de vele wettelijke voorschriften. Het zijn slechts enkele elementen waaraan je op een groot evenement moet denken. Een dreamteam heeft in ieder geval nood aan veel diversiteit om iets degelijks te kunnen realiseren. Hiervan zijn we, na deze presentaties, des te meer overtuigd!

Als we toch overtuigd zijn dat diversiteit een absolute meerwaarde is, dan is het ook evident om zelf te laten zien wat ons uniek maakt en waar we trots op zijn. Hier maakten we graag tijd voor vrij. Het overweldigende resultaat is momenteel te zien in de gangen van ons schoolgebouw. De foto’s geven je alvast een eerste indruk van de vele werken van onze talentvolle leerlingen!

#Respect #Samenwerking #Innovatie

We vroegen niet alleen respect voor het unieke in elke mens. We focusten eveneens op onze mentale en fysieke gezondheid. Aandacht besteden aan je eigen lichaam zou altijd een topprioriteit moeten zijn. Daarom gingen we, na een stevig ontbijt, samen op pad. Met een digitale kaart in de hand en met toffe tussenstops konden onze lichamen genieten van de beweging en van de buitenlucht. Innovatief en speciaal werd deze projectdag des te meer dankzij:

  • een dol tochtje met een elektrische step,
  • een workshop i.v.m. ergonomie aan het outdoor-fitnesspark van De Kimpel en
  • een lasergamespel tussen allerhande opblaasbare constructies.