Ga naar de inhoud

Projectweek 6de jaars

 Terwijl sommige leerlingen op reis waren naar Italië, gingen wij op zoek naar ‘Italië’ in ons eigen land. Tijdens ons bezoek aan de stad Antwerpen ontdekten we afgelopen maandag onder andere wat Lodovico Guicciardini, een Italiaans koopman die zich in deze stad vestigde, vertelde over het leven in de steden in de Nederlanden van die tijd. Guicciardini schreef de eerste volledige stedenatlas van onze regio. Het boek werd een groot succes. Stof genoeg voor interessante en leerrijke weetjes die tot leven werden gewekt door schrijver Mohamed Ouaamari. 

De tweede dag van onze projectweek vulden we op een sportieve maar ook innovatieve manier in door een bezoek aan Sparkx. We mochten 50 verschillende sporten uitproberen, fysiek of ondersteund met augmented en virtuele realiteit.

Vandaag stond er dan weer een erg boeiende en leerrijke workshop over de nakende Europese verkiezingen op het programma. De Europese Unie bepaalt meer van ons leven dan we misschien denken. Vandaar dat het belangrijk is om onze stem op 9 juni te laten horen. We kregen informatie over verschillende Europese thema’s. De geselecteerde thema’s waren actuele onderwerpen waarover de politieke partijen standpunten formuleerden voor in hun partijprogramma’s. Ook de meer praktische kant van de verkiezingen kwam aan bod. Het was een erg nuttige en geslaagde laatste dag van de projectweek voor onze laatstejaars.