Ga naar de inhoud

#Samenwerken

De 6de jaars van de studierichting LOSP dienen elk jaar een eigen sportief event of traject te organiseren. Dit kan gaan van een klein schooleigen project tot een volwaardig publiek event.

Vandaag werd het eerste event uit de reeks georganiseerd en het was meteen een schot in de roos. Dit soort activiteiten zijn best ‘akelig’ voor onze laatstejaars, want ze moeten uit hun comfortzone komen en verder kijken dan de eigen school. En net door deze uitdaging gooien ze als ‘organisator’ en weten ze ons telkens weer te verbazen met hetgeen ze in hun mars hebben. Ze leren dat hoe klein het event ook maar is dat er veel voorbereiding aan te pas komt en dat je steeds moet samenwerken met externen.

Dat samenwerken was vandaag het mooiste wat ik gezien heb in Veldwezelt. Mooi om te zien dat de school samenwerkte met onze student, mooi om te zien dat de leerkrachten zelf ook deel uit maakten van het event, mooi om te zien dat oud-leerling Rik ook mee kwam helpen. Dit soort samenwerking lijkt vanzelfsprekend te verlopen, maar achter de schermen vraagt dit toch wel heel wat voorbereiding.

Proficiat aan onze student!