Samen werken aan morgen: De sociale zekerheid, vakbonden, het klimaat, onze financiën
De afgelopen weken hebben de leerlingen van de derde graad van de doorstroomfinaliteit weer heel wat expertise meegekregen van enkele externe partners.
Kobe & Silke (ACV) kwamen aan de 5de jaars van de richting Humane Wetenschappen uitleg geven over de werking van onze sociale zekerheid. De 6de jaars van Humane Wetenschappen kregen dan weer een uiteenzetting over het wel en wee van de vakbondswereld.
In het voorjaar van 2025 staat er een vakoverschrijdend wereldburgerschapsproject op het programma. Net zoals tijdens de zonet afgelopen klimaattop in Bakoe (Azerbeidjan) zullen de leerlingen vanuit verschillende invalshoeken diepgaand met elkaar discussiëren over het klimaatvraagstuk. Als voorbereiding op ‘onze top’ nodigden we klimaatcoach David Belis (Good Planet/ KUL) uit om onze voorkennis naar een nog hoger niveau te tillen.
Als laatste in de rij stond ook de interactieve tentoonstelling ‘Mysterie van Financiën’ op het programma van de 3de graad Humane Wetenschappen. Via modules verkenden ze verschillende aspecten van financiële educatie (een budget beheren, verantwoord consumeren, …). Ze ontdekken op creatieve en interactieve wijze de basisconcepten uit de financiële wereld, de overheidsbegroting en de financiële structuur van samenlevingen.
Al deze workshops en lezingen maken het klassieke klasgebeuren concreter. Het nodigt ons ook uit om op andere manieren naar de wereld rondom ons te kijken. We spreken dan ook graag onze dank uit voor iedereen die meewerkt om ons onderwijs innovatief, kwalitatief én relevant te houden!
Een werkpuntje… we zijn vaak zo bezig met de inhoud dat we wel eens vergeten om foto’s te maken tijdens de activiteiten. Omdat we weten dat beelden leuk zijn, nemen we ons voor om hier de volgende keer meer aandacht aan te besteden. Maar nu proberen we eerst de examens tot een goed einde te brengen. Tot in 2025!