Ga naar de inhoud

Sportwedstrijd

Afgelopen vrijdag kregen leerlingen, ouders en leerkrachten weer de kans om gratis een sportwedstrijd bij te wonen. Deze keer was het PIBO Bilzen die ons de kans bood om op een laagdrempelige manier kennis te maken met topsport. PIBO Bilzen is namelijk niet alleen een sociaal geëngageerde club, ze spelen daarenboven op het allerhoogste niveau.

De wedstrijd tegen  ‘GS Hoboken Ster’ was bijzonder spannend. Een volle zaal zag dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. 2 minuten voor tijd wist PIBO de gelijkmaker (3-3) te scoren. Jammer genoeg slaagde de tegenstander er eveneens in om in de slotfase te scoren. Met nog 1 minuut op de klok zette PIBO alles op alles. En ja hoor… er werd nog een doelpunt gemaakt. Weliswaar een fractie van een seconde na het eindsignaal. Spannender kan je je een wedstrijd niet bedenken. Het verlies is erg jammer maar we hebben wel een groots PIBO gezien.

Voorafgaand aan de wedstrijd van de elite van PIBO mochten we ook de macht van de beloften volgen. Zij stonden een groot deel van de eerste helft op achterstand maar ze wisten uiteindelijk toch met 4-2 te winnen. Op deze manier blijven ze bovenaan de rangschikking meedraaien. We zijn er dan ook van overtuigd dat PIBO nog heel wat mooie zaken in petto heeft. Wie het zelf eens wilt meemaken kan terecht op https://zvcpibo.be/. Het is alvast een aanrader!