Ga naar de inhoud

In de culturele, economische en sociale sector wordt doelgerichte, efficiënte en effectieve communicatie steeds belangrijker. Deze studierichting leidt daarvoor de communicatieassistenten van morgen op. Communiceren in het Duits, Engels, Frans en Nederlands staat in de focus. Daarnaast leren ze projecten, evenementen en campagnes ondersteunen, rekening houdend met het specifieke communicatiebeleid van een organisatie. Deze leerlingen zijn polyvalent inzetbaar.

Leerlingen in deze studierichting houden van sociaal contact, zijn leergierig, ICT-minded en willen graag de planning en uitvoering van (kleinschalige) communicatieprojecten leren ondersteunen. Ze kunnen zich vlot en gepast in meerdere moderne talen uitdrukken. Bovendien zijn ze klantvriendelijk en hebben ze oog voor zakelijke omgangsvormen.

Vanaf schooljaar 2021-2022
Vanaf schooljaar 2022-2023

VERVOLGOPLEIDINGEN IN HETZELFDE DOMEIN

DERDE GRAAD:

‘Taal en communicatie’ is een studierichting die opleidt voor een commerciële of administratieve loopbaan in een bedrijf of de dienstensector. Leerlingen kunnen doorgroeien naar andere beroepen zoals communicatiedeskundige, mits het verwerven van bijkomende competenties.