Ga naar de inhoud

Verkiezingskoorts – part II

29 april 2024: ‘Nog 45 dagen en dan is het zover. Op wie moet ik stemmen? Op wie zal ik stemmen? Wat is sociaal economisch/ cultureel links en rechts ook alweer? Ben ik eerder conservatief of progressief?’ 

24 mei 2024: Nog 16 dagen en dan is het zover. Zowel Vlaams Belang, CD&V, PVDA, Open VLD, N-VA, Groen als Vooruit kregen de afgelopen weken de kans om hun verhaal aan onze leerlingen van het 6de jaar te vertellen. Toch blijft de uiteindelijke beslissing moeilijk. Zal ik hetzelfde bolletje kleuren op de 3 verschillende stembiljetten? Of laat ik mijn stem afhangen van het politieke niveau? Kies ik voor een lijst- en/ of een naamstem? Er zijn toch nog wel enkele vragen te beantwoorden. De beslissing zal ongetwijfeld vallen in de komende 14 dagen. Vast staat wel dat onze zesdejaars op 9 juni een doordachte keuze zullen kunnen uitbrengen.