Ga naar de inhoud

Vliegen @AMB

Op AMB verandert het vliegensvlug. Vandaar dat we je graag een stand van zaken geven over enkele van onze projecten… 

Vliegen maar dan wel met een steeds lagere CO2-uitstoot:

  • In 2020 plantten we ons eerste klimaatboom. In 2021 waren dit er 4. In februari 2022 hebben we nog eens 11 extra klimaatbomen aangeplant, voornamelijk aan onze manege (zie foto’s).
  • De grote duurzaamheidswerken aan ons schoolgebouw zijn volop in uitvoer.
  •  We blijven inspanningen leveren inzake mobiliteit. Op 17 februari vragen we, in het kader van Dikketruiendag, om opnieuw massaal met de fiets naar school te komen. Ook gaan we voor meer lokale, biologische en vegetarische/ veganistische maaltijden. Inspirerende voorbeelden zijn welkom op info@atheneumbilzen.be. Meer info: zie affiche ‘Dikketruiendag’.

 

#AMBopkruissnelheid #Duurzaamheid #Gezondheid #InnovatiefmetVoeding

 

Vliegen maar zonder iemand achter te laten:

Op 25 februari staat er een projectdag op het programma. Naast gezondheid zetten we ook onze kernwaarde respect extra in the picture. Meer bepaald respect voor diversiteit. Want wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit = rijkdom. Iedereen heeft zijn plek op onze school. Iedereen is waardevol. Iedereen verdient dan ook respect! We maken er graag werk van.

#Respect #Verdraagzaamheid #Betrokkenheid

 

Vliegen maar niet alleen:

  • Samen met de stad Bilzen hebben we concrete plannen over de herinrichting van onze schoolstraat. Wordt vervolgd… 
  • De stad Bilzen begeleidt ons fantastisch inzake het aanplanten van klimaatbomen. Wij helpen de stad op onze beurt met het nakomen van hun engagementen in het kader van het burgemeestersconvenant.
  • Samen met andere ‘mooimakers’ werken we al jaren mee aan Operatie Proper.Zo houden we niet alleen onze campus maar ook onze schoolomgeving proper.

 

#SamenwerkingStadBilzen #SamenwerkingOperatieProper

 

Vliegen is complex: 

Vliegen is helemaal niet eenvoudig. Gelukkig is jullie betrokkenheid voor onze school erg groot. Velen nemen met veel enthousiasme een verantwoordelijkheidop. We hebben iedereen en alle talenten nodig om ons vliegtuig sierlijk in de lucht te houden. Samen lukt het ons!

#Betrokkenheid #Verantwoordelijkheid #Samenwerking