Ga naar de inhoud

Azerbeidzjan

Graag stellen we 2 talenten van onze school voor?

Kaat van 6 HuWe doet al aan gymnastiek vanaf haar 4e levensjaar. Ze begon eerst met toestelturnen, maar al vlug werd ze aangetrokken door de tumblingbaan. Ze traint momenteel dik 10 uur per week met haar clubtrainers Bart en Charlotte. Haar grootste prestatie tot nu toe was haar 2e plaats op het Belgisch Kampioenschap.

Afgelopen week heeft ze zich via selectiewedstrijden weten te selecteren voor het WAGC. Dat is het wereldkampioenschap voor jongeren. We zijn dan ook enorm trots op haar en gaan als school stevig supporteren tijdens haar wedstrijd in Baku (Azerbeidzjan) van 26 tot 29 november 2021.

In 6 LOSP hebben we Lars en hij is in tegenstelling tot Kaat eerder een laatbloeier.  Hij begon pas 6 jaar geleden met tumbling, maar al snel groeide hij verder naar de competitiegroep. Daar traint hij minstens 10 uur per week in clubverband. Omdat Lars op de afdeling sport zit, heeft hij de mogelijkheid om extra in de turnhal te trainen.  En een trainingsbeest als Lars neemt die mogelijkheid dan ook met beide handen aan.

Lars heeft intussen al meerdere successen gekend, zijn beste prestatie tot nu toe is Vlaams Kampioen in het C niveau. Ook hij stond op het punt zich te selecteren voor de WAGC … tot een vervelende blessure opdook. Net op het allerslechtste moment verzwikte hij zijn voet. Maar Lars zou Lars niet zijn en hij richt al zijn energie op het volgende wedstrijdseizoen.