Ga naar de inhoud

#FOTM: Kampioenenluch

Na enkele brainstormmomenten eind juni in onze lerarenkamer… ‘FOTM 2022: Hoe pakken we het aan? Gaan we op 15/9 voor het idee van een gezellige picknick én voor smoothies?’

De pro’s en contra’s werden grondig afgewogen… De ingrediënten van smoothies zijn zeer gezond maar zijn smoothies gezond genoeg? ‘Het is uiteraard beter dan frisdrank.’ Voor mensen die zeer spaarzaam zijn met suikers is er geen probleem. ‘Een smoothie zo nu en dan als een fijn verwendrankje is geen probleem, toch?’ Puur fruit is veel gezonder. Dat staat buiten kijf. Je voorkomt overdaad en er is geen verlies aan vitaminen. ‘Oh… we koppelen dat aan onze FOTM-quiz en we kunnen op die manier een woordje uitleg geven aan onze leerlingen’. Beslist!

Probleem 1 opgelost… we gaan voor een gezellige picknick met smoothies. Maar hoe pakken we het praktisch aan? ‘We moeten vooral laten zien dat ook lekkere smoothies op een eenvoudige manier zelf te maken zijn.’ De expertise en inbreng van de collega’s en leerlingen van Maatschappij en welzijn was een must. ‘Vers geperst sinaasappelsap, mixers, maatbekers, …. wij zorgen daar wel voor. Het diepvriesfruit ‘s ochtends laten ontdooien en ter plaatse mixen’. Oef! Weer enkele vragen beantwoord.

‘Wat doen we met leerlingen die zich niet hebben ingeschreven maar die ter plaatse toch zin krijgen in een smoothie’? ‘Vraag het eens aan Angela van de ouderraad. Zij kan via Elektro Hauben misschien wel professionele blenders krijgen. En je kent de familie Lycops… op en top inzet en betrouwbaarheid.’ En inderdaad… dankzij Angela en via Elektro Hauben kregen we 4 professionele blenders ter beschikking. Hierdoor konden enkele leerlingen van Humane Wetenschappen ter plaatse diepvriesfruit en versgeperst sinaasappelsap omvormen tot heerlijke, eenvoudige smoothies.

‘Hoe bieden we de smoothies aan’? De glazen van de keuken zijn te klein/ te laag, plastieken bekertjes hebben in een duurzame en innovatieve school geen plaats. ‘Gaan we op zoek naar herbruikbare bekers?’ Na een zoektocht en het harde werk van onze econoom mochten we 800 herbruikbare bekers afhalen. Een investering voor de komende jaren! En bovendien… opnieuw een kans om onze jongeren kennis te laten maken met een wereld in verandering. Weg met de wegwerpmaatschappij… we gaan voor spaarzaam, voor herbruikbaar!

‘Ahja… nu nog een toffe naam voor de aankondiging van onze actie…’

En het resultaat van onze kampioenenlunch… smul mee van de foto’s van de geweldige, lekkere, gezonde en innoverende creaties van onze leerlingen en hun ouders! Proficiat! 

Kijk op onze Facebookpagina voor meer foto’s.