Ga naar de inhoud

Humane Wetenschappen+

Over studiepunten, thesissen, verhandelingen en vooral… veel tips.

We hebben al professoren over de vloer gehad, klimaatwetenschappers, vakbondslui, politici, psychologen, journalisten en nog veel meer… Vandaag kregen we een leerkracht, een pedagogisch coördinator, een universiteitsstudent ‘Opleidings- en onderwijswetenschappen’ en een Martinusstar over de vloer. We mochten namelijk… Ruben Vanrusselt ontvangen! Toppers moet je niet altijd gaan zoeken, soms staan ze gewoonweg naast je!

Niemand is beter geplaatst om onze leerlingen duidelijk te maken hoe je op een correcte, efficiënte en doordachte manier aan wetenschappelijk onderzoek kunt doen. Dit was dan ook het oorspronkelijk onderwerp van de gastles. Op vraag van de leerlingen werden evenwel ook heel wat andere thema’s geïntegreerd: de werking van studiepunten, het verschil tussen bachelor en master, de regels i.v.m. bronvermelding, het verschil tussen correlatie en causaliteit, de wetenschappelijke schrijfstijl, … . Het werd een gastles vol met zeer concrete tips en tricks. Wist je bijvoorbeeld dat Google Scholar je helpt met het toepassen van de referentieregels? De derde graad Humane Wetenschappen nu wel!

Deze prachtig voorbereide gastles kan als start gezien worden van de onderwijsloopbaanbegeleiding die we ook dit jaar met plezier aan onze leerlingen aanbieden. Met andere woorden… wordt vervolgd!