Ga naar de inhoud

Help ons aan die 1500!

Zo vlak voor de paasvakantie willen we graag uw aandacht vragen voor een bijzonder project dat onze hulp en steun hard nodig heeft.

We zoeken via ‘De Ronde van Banfora’ 1500€ om jongeren een betere kans tot een succesvol leven te geven.

In dit filmpje leer je snel waar het over gaat:

Wil jij graag je steentje bijdrage? Doe dan mee met onze projecten in de week van 22 tot en met 26 april. Er zullen allerlei activiteiten plaatsvinden om beetje bij beetje aan onze verhoopte 1500€ te komen.

Je kan ook een stapje verder gaan door je te laten sponsoren. Zoek in de vakantie eens naar personen die het leuk vinden om je te sponseren om te voet of om met de fiets naar school te laten komen. Het bedrag mag je volledig zelf kiezen. Of misschien ben jij wel een ondernemer die zich wil engageren? Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Diegene die het hoogste sponsorbedrag bij elkaar weet te vergaren wint een professioneel sportshirt van Lotto-Destiny.

Hier MEER INFO over het project ‘De Ronde van Banfora’:

Naar school gaan is voor velen van ons vanzelfsprekend, maar helaas geldt dit niet voor iedereen. In Banfora, Burkina Faso, zijn er jongens genaamd Garibous, die onder moeilijke omstandigheden leven. Deze jongens zijn door hun arme ouders naar een koranmeester gestuurd, waar ze enkel de Koran van buiten leren. Deze meester, die zelf ook niet genoeg middelen heeft, stuurt de jongens de straat op om te bedelen. Dit is een triest fenomeen dat helaas wijdverspreid is in heel West-Afrika.

Gelukkig is er hoop in de vorm van Project Samaria in Banfora, Burkina Faso. Dit project biedt deze jongens de kans om te leren lezen en schrijven, evenals een beroep aan te leren zoals kleermaker of timmerman. Het is een veilige haven van warmte, liefde, verzorging, spel en verhalen. Ondanks de uitdagingen stappen deze jongens elke dag tot wel 20 kilometer voor hun school of stage. Ze koesteren de kans om te leren, een kans die ze elders niet krijgen, omdat er eigenlijk niemand echt om deze Garibous, deze straatkinderen, lijkt te geven.

Stel je voor dat je elke dag 20 kilometer naar school of stage zou moeten lopen! Een fiets zou enorm helpen en veel tijd besparen. Daarom hebben we ons ten doel gesteld om 1500 euro in te zamelen door deel te nemen aan de ronde van Banfora. Met dit geld kunnen we 10 fietsen kopen voor deze jongens, waardoor hun dagelijkse reis naar onderwijs en werk aanzienlijk wordt vergemakkelijkt.

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit nobele streven. Met uw steun kunnen we een aanzienlijk verschil maken in het leven van deze jongens, hen de middelen bieden om hun potentieel te vervullen en een betere toekomst op te bouwen.

Doe alstublieft met ons mee. Samen kunnen we het verschil maken. Voor meer informatie over hoe u kunt bijdragen of deelnemen, kunt u contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Mario en Niels