Ga naar de inhoud

Kaat naar Baku

Kaat van 6HUWE heeft op sportief vlak een sterke prestatie neergezet. Hoog tijd om haar eens (digitaal) te interviewen.

1. Kaat je doet aan tumbling, vertel eens aan de gewone sterveling wat dat is? 

Tumbling is een snelle aaneenschakeling van salto’s en schroeven op een 25 meter lange verende baan. 

2. Ik hoor dat je je geplaatst hebt voor het WK tumbling in Baku. Hoe ging dat in zijn werk? Wat moet ik me voorstellen bij zo een WK? En welke verwachtingen heb je zelf?

Eind augustus waren er 2 selectiewedstrijden in Aalst waar wij met 6 gymnasten van bilzen aan deelnamen. 5 gymnasten sprongen norm om deel te nemen aan het WAGC (wk voor jongeren) 

Elk land mag 4 gymnasten van elke leeftijdscategorie in elke discipline afvaardigen. (Tumbling, dubbel mini trampoline en trampoline) Er komen 620 gymnasten over de hele wereld tussen de 11 en 21 jaar naar Baku om eerst ongeveer een halve week te trainen en vervolgens een wedstrijd te springen waarin elke gymnast zich kan kwalificeren voor de finale. Elke tumbling gymnast springt 2 reeksen van 8 delen en op basis van de score wordt bepaald of de gymnast naar de finale mag. Op 21 november vertrekt de Belgische delegatie naar Baku. 

Ik hoop zelf dat ik twee ononderbroken reeksen kan springen. En ik wil vooral genieten van de ervaring en mij amuseren met mijn ploeggenoten. 

3. Waarschijnlijk moet je in de aanloop van dat kampioenschap erg veel trainen. Vertel eens welk trainingsregime je momenteel afwerkt en hoe plan je dat met school en je sociaal leven?

Ja, we moeten inderdaad veel trainen. Ik train momenteel 10 uur in de week, verdeeld over 5 dagen (Maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zondag) 

We hebben geen zomerstop gehad, we gaan af en toe op verplaatsing trainen en in de vakantie worden er stages georganiseerd waar we volledige dagen trainen. 

Mijn schoolwerk probeer ik goed te plannen door op voorhand en voor- en na trainingen te leren. 

Mijn sociaal leven staat voor het moment even stil 😉 Ik vind het natuurlijk wel jammer dat ik weinig tijd heb voor andere dingen maar ik amuseer me ook met mijn vrienden op training en het is leuk dat ik andere gymnasten uit andere clubs nog eens zie op stages of trainingen. 

4. Zijn er na dit WK nog andere uitdagingen die je in het verschiet?

Voorlopig zijn er geen andere uitdagingen, eerst dit afhandelen 😉 

Bedankt Kaat dat je even de tijd nam om ondanks je overvolle agenda deze vragen te beantwoorden. We staan als AMB volledig achter je en wensen je heel veel succes toe. Probeer er vooral van te genieten, niet iedereen krijgt de kans in zijn leven om eens aan een echte wereldkampioenschap deel te nemen. Go 4 it!

Kaat tijdens een van haar trainingen in turnhal De Kimpel