Ga naar de inhoud

Kahootquiz #FOTM

FOTM: De drie wijzen Kahootquiz van AMB

Hoe kan je werken rond duurzaamheid? Hoe probeer je leerlingen aan te moedigen om sportief en gezond in het leven te staan? 

De afgelopen drie weken hebben we dit geprobeerd op een ludieke manier. Dan weer op een heel serieuze manier. Af en toe was het bijzonder grappig maar het was steeds opnieuw erg gezellig! Onze afsluiter van Futureproof on the move 2022, de drie wijzen Kahootquiz van AMB, was een combinatie van dit alles. Er waren vragen over sport, gezondheid en verkeersveiligheid. Drie wijzen probeerden zo nu en dan, en met bravoure, onze leerlingen aan het twijfelen te brengen. Zou een groentesmoothie dan toch gezonder zijn dan onbewerkt fruit of een stevige portie groenten? Is intensief sporten écht wel een must voor een gezonde levensstijl? Is een lijnbus met slechts 2 personen duurzamer dan een scooter? Pittige vragen die ons, als school, laten zien op welke domeinen we al TOP zijn maar ook waar nog groeimogelijkheden zijn. Tijdens onze projectdag rond verkeersveiligheid, die voor de eerste graad door zal gaan in oktober, zullen we bijsturen daar waar dit nodig is.   

Maar we onthouden toch vooral hoeveel leerlingen, leerkrachten en ouders hebben meegeleefd met dit duurzaamheidsproject. We willen dan ook iedereen, écht iedereen, bedanken voor hun inzet, betrokkenheid en voor de fijne samenwerking! Met waardebonnen van Decathlon zetten we 7 leerlingen extra in de bloemetjes met prijzen voor de gezondste, creatiefste en innovatiefste kampioenenlunch. Ook vielen leerlingen in de prijzen voor hun dagelijkse fietstocht naar school of voor hun deelname aan de fietslabelactie en het WK SLAK RACEN. Ten slotte was er voor de winnaar van onze quiz een prijs weggelegd. Want… leerlingen die werk maken van duurzaamheid belonen we graag!

Tot volgend schooljaar!

#TeamFOTM