Ga naar de inhoud

Kampioen

Gisteren hebben onze voetballers van de derde graad met forfaitcijfers de beker van Limburg binnengehaald. Dit gebeurde op de Genkse velden rondom het sportcentrum. De beloofde 20 graden bleven dan wel uit, de opkomst van onze talrijke AMB-supporters was hartverwarmend. Sportieve tegenstander was het sympathieke WICO uit Hamont.

Jelle Quarem zorgde onmiddellijk voor een droomstart. Al in de eerste minuut werd de snelle pas vooruit, via een assist van Rik, met een magistrale kopbal in doel gewerkt.

Achel schoot direct wakker en trachtte met een tegenoffensief het spel terug in evenwicht te brengen. Een paar knappe flitsen volgden, maar gelukkig hield de paal en onze sterke keeper het doel leeg. Tien minuten later een knap ingestudeerd nummertje via een hoekschop en goal van Matte. Coach Kenneth blonk in zijn vel van trots dat deze fase zo efficiënt uitgevoerd werd.

Tijdens de rust waarschuwde coach Kenneth het team voor overmoed en stelde het team opnieuw scherp. We mochten het vel van de beer …

De tweede helft begon net hetzelfde als de eerste met een zeer snelle goal. 3-0. En opnieuw door een snelle fase van Jelle.

De vierde de goal kwam dan weer door een sterk staaltje tactisch inzicht. Milan deed een een-tweetje met Axel en plaatste de bal onhoudbaar langs de keeper. Zoals Milan in het interview achteraf vermeldde: “De bal kustte de netten”. Het bijhorende vreugdedansje was hilarisch.

En Matte maakte het feest compleet door 3 verdedigers te verschalken en de bal kansloos langs de keeper te krullen. Het applaus vanuit de tribune getuigde van veel respect voor dit team.

En terecht … we zijn als school echt trots op deze ploeg. Het feit dat al onze leerlingen ook aanwezig waren om de finale te volgen getuigt van samenhorigheid.