Ga naar de inhoud

Klasbezoek …

Op donderdag 24 maart brachten we met 3 Sport een bezoekje aan de podoloog. Ons bezoekje had te maken met onze verdieping in sportschoeisel. Waarom is een goede sportschoen nu zo belangrijk? Wat zijn de gevolgen als ik steeds op slecht schoeisel blijf lopen? De praktijk van Podo+ gaf een antwoord op al onze vragen.

Vooraleer we praktisch aan het werk konden beginnen, kregen we eerst een deskundige uitleg over de verschillende soorten blessures die er konden optreden bij het gebruik van slecht schoeisel. We mochten zelf de oorzaken van deze blessures onderzoeken.

Na het theoretisch stuk over sportschoeisel, analyseerden we het gangpatroon van Naomie en meneer Franssen. Uiteraard was dit wat sierlijker bij Naomie dan bij meneer Franssen. We merkten op dat meneer Franssen wat meer doorzakt in zijn voet en dat Naomie best wel een goede tred heeft.

We stelden ons dan ook de vraag, hoe komt dat nu? Wat is de reden hiervoor? We gingen na de beelden, de voeten eens grondig van dichtbij bekijken. Het viel op dat de soepelheid bij meneer Franssens voeten enorm was. En door die soepelheid zakte de voet veel harder door dan bij de stijvere voet van Naomie. 

Dit zeer interessant bezoek gaf ons een klare kijk op het werk van een podoloog en we bekijken schoeisel nu op eenheil andere manier. We willen Podo+ enorm bedanken voor de leuke verhalen en interactieve uitleg.