Ga naar de inhoud

Monument Maria – RIP

Met diepe droefheid vernemen wij het plotse overlijden van Maria Schorpion, een geliefde voormalige collega van het Atheneum Martinus Bilzen. Haar onverwachte heengaan heeft ons diep geraakt en laat een treurige leegte achter.

Maria was een zeer toegewijde persoon, altijd klaar om anderen te helpen. Haar betrokkenheid bij onze school was onmiskenbaar. Velen zullen haar herinneren als de mevrouw die de refter runde, het winkeltjes van destijds beheerde, of als de zorgzame begeleider tijdens uitstapjes naar Bobbejaanland of Walibi, waar ze met haar aanwezigheid de leerlingen op hun gemak stelde en een veilig gevoel gaf.

Niemand begreep het kopieermachine zoals jij dat deed. Zelfs de techniekers konden niet tippen aan je vindingrijkheid wanneer ‘het machien’ weer eens zijn grillen had.

Ook tijdens buitenlandse reizen en als busbegeleidster, was Maria een steunpilaar voor velen. Haar hartelijkheid kende geen grenzen, zoals blijkt uit haar toewijding aan de ‘sociale kas’ en haar zoektocht naar toffe en kwalitatieve prijzen voor de kienavond. Er is zelfs een ruimte op school die we nu nog ‘het kot van Maria’ noemen.

Wat een impact had jij op onze school. Respect!

In deze moeilijke tijd koesteren we de herinneringen aan Maria met liefde en dankbaarheid. Haar warmte, vrijgevigheid en onvoorwaardelijke inzet zullen altijd in onze harten blijven voortleven. Moge zij rusten in vrede, wetende dat haar nalatenschap voortleeft in de harten van degenen die ze heeft geraakt.

Onze oprechte deelneming gaat uit naar haar familie, vrienden en alle mensen die Maria hebben gekend en liefgehad.