Ga naar de inhoud

Operatie Proper

Een heel schooljaar lang hebben wekelijks 3 klassen zich ingespannen om onze schoolomgeving netjes te houden. De leerlingen van de eerste graad bekommerden zich om ons schooldomein. De tweede en derde graad namen respectievelijk de Sint-Martinusstraat en de omgeving van het medisch centrum, het OCMW en de academie voor hun rekening.  Samen met hun klastitularis namen onze leerlingen hun verantwoordelijkheid. We zijn iedereen hiervoor erg dankbaar! 

Maar er is meer… vandaag kregen we een mailtje van ‘Mooimakers’. De uitvoering van ons actieplan, waarin de opruimacties een belangrijk onderdeel zijn, wordt door de stad Bilzen beloond met een bedrag van €875. We zijn ook hen erg dankbaar en zullen het geld investeren in duurzame projecten zoals de realisatie van een buitenklas. 

Ondertussen blijven we werken aan een propere schoolomgeving. Op basis van metingen die we de afgelopen jaren deden zullen we ons afvalplan bijsturen. Minder afval in het algemeen, meer afval in de vuilnisbakken en minder afval op de grond… daar gaan we namelijk voor. Wordt vervolgd…