PAARDENHUMANIORA BILZEN

In Paardenhumaniora Bilzen, zetten we jouw passie voor paarden om in professionele groei en veelzijdige vaardigheden. Onze missie is helder: we vormen jou tot een competente ruiter en verzorger, en gaan verder dan alleen rijvaardigheid. Ontdek een unieke educatieve ervaring die je klaarstoomt om te excelleren in verschillende facetten van de paardenwereld. Met een focus op rijden, verzorgen, managen en zelfs onderwijzen, bouw je niet alleen aan je eigen expertise, maar word je ook een waardevolle aanwinst voor de arbeidsmarkt. Bij Paardenhumaniora Bilzen omarmen we de passie voor paarden en bieden we een platform voor persoonlijke groei en professioneel succes.

HEB JIJ EEN PASSIE VOOR DE PAARDENSPORT?

Zet je passie voor paarden om in buitengewone mogelijkheden bij Paardenhumaniora Bilzen:

  • Ontdek Expertise in Diversiteit: Bij ons word je niet alleen een ruiter, maar ook een veelzijdige verzorger, manager en instructeur. Onze benadering omvat alle aspecten van de paardenwereld, zodat je een brede basis legt voor je carrière.
  • Sla deuren open met Unieke Samenwerkingen: Dankzij onze nauwe banden met federaties en de Vlaamse Trainersschool staan deuren naar hogere niveaus van instructie wijd open. Bovendien kunnen BSO-leerlingen diploma’s behalen die de weg banen naar professioneel succes.
  • Verbreed je horizon met een Internationaal Netwerk: Word lid van het gerenommeerde European Equine Network en krijg toegang tot wereldwijde kennisuitwisseling. Meet je vaardigheden op Europees niveau en verrijk je ervaring.
  • Leer door te doen met Toegewijd Praktisch Leren: Met 14 uur praktijk per week sta je midden in de actie. We bieden niet alleen theoretische kennis, maar ook hands-on ervaring die je voorbereidt op de realiteit van de paardenwereld.
  • Ervaar Individuele Aandacht: Bij ons heeft elke leerling een eigen paard, wat persoonlijke groei en een diepere band mogelijk maakt.
  • Cultiveer Essentiële Eigenschappen: In onze uitdagende omgeving ontwikkel je belangrijke kwaliteiten zoals zelfdiscipline, wilskracht en doorzettingsvermogen – de sleutels tot succes in elke arena.

 

Betreed de wereld van paarden met Paardenhumaniora Bilzen en laat je passie uitgroeien tot een schitterende toekomst.

BELANGRIJK OM TE WETEN

Onze manege Hippos ligt op wandelafstand (1km) van onze school (Vrankrijk 2E, 3740 Bilzen).

Leerlingen zijn ook verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de stallen van 7u30 tot 8u15 uur.

Elke leerling zorgt zelf voor een geschikt paard gedurende de opleiding.

De paarden worden gestald op domein Hippos. Tijdens weekends, vrije dagen en vakanties mogen de paarden mee naar huis.

Elke leerling heeft maandelijks één keer zaterdag- of zondagdienst.

Wil je meer te weten komen over het internaat? Bekijk dan hier hun website.

EERSTE GRAAD

1ste jaar - TALENTMODULE SPORT

Heb jij ook de paardenmicrobe te pakken? Kom samen met je paard/pony naar school. Wij tillen je naar een hoger niveau in de dressuur en springsport! Lees hier meer over het eerste jaar.

2de jaar A - BASISOPTIE SPORT

In de basisoptie sport kun je 4 uur per week je talenten over paardrijden ontdekken. Je hebt wekelijks ook 1 uur theorie die je inleidt in de wereld van de bewegingswetenschappen. Lees hier meer over hoe we het tweede jaar organiseren.

TWEEDE GRAAD

PAARDENHOUDERIJ - Arbeidsmarkt gericht

Under construction

SPORT - Dubbele finaliteit

Heb je een breed interessegebied voor sport? Dan is de opleiding sport misschien iets voor je. Paardrijden is dan een keuzesport.

DERDE GRAAD

PAARDENHOUDERIJ - Arbeidsmarkt gericht

Under construction

SPORTBEGELEIDER - Dubbele finaliteit

Je houdt buiten paardrijden ook nog van een breed scala andere sporten?  Je bent graag met mensen bezig? Dan kun je de opleiding sportbegeleider overwegen. Paardrijden valt dan onder keuzesport.

TOPSPORT?

Leerlingen die in het bezit zijn van een topsportstatuut kunnen gebruik maken van een individueel leertraject dat hen in staat stelt hun studies te combineren met hun topsportbeoefening.

FILMPJE

Hier een kort filmpje met sfeerbeelden gemaakt door een van onze eigen leerlingen.