Ga naar de inhoud

1ste klasse voetbal

STVV-OHL… ‘Wij willen Matte Smets’

Met 34 leerlingen, ouders en leerkrachten zakten we afgelopen zaterdag af naar Sint-Truiden om een eersteklassematch te kunnen zien. Toen we deze voetbalmatch regelden hoopten we stiekem dat Matte Smets, een voormalige leerling van onze sportrichting, in de kern zou zitten. Op dat moment was het nog een stoute droom. De afgelopen weken mocht Matte evenwel verschillende keren invallen op allerhoogste niveau. En… hij deed het voortreffelijk. We waren dan ook enigszins ontgoocheld dat Matte juist nu niet in de selectie zat. Jammer maar op dit niveau gaat het er nu eenmaal hard aan toe. 

Zonder Matte maar met veel zin, genoten we van de match. De uiteindelijke brilscore verraadt wel een beetje dat het op voetbalvlak niet de allerbeste match was. De twee ploegen wilden vooral niet verliezen. Er werden weinig risico’s genomen. Af en toe werd het wel warm op Stayen. Een zware botsing tussen de keeper en een verdediger van OHL zorgde even voor de nodige stilte. In de tweede helft zorgde een controversiële rode kaart voor STVV-speler Al-Dakhil dan weer voor erg boze en ontgoochelde reacties bij het thuispubliek. 

De sfeer van een goal hebben we niet kunnen opsnuiven maar dat laten we niet aan ons hart komen. Het was een leuke avond waarin we toch weer hebben kunnen proeven van een topsportevenement. En ja hoor… Matte zorgde, voor zij die na de match even bleven plakken, voor een leuke nabespreking. Alsnog een kers op de taart! En… het verhaal van Matte Smets… we kijken verwachtingsvol uit naar het vervolg!

smart