Ga naar de inhoud

Artikel A.D(W)

Recap Projectdag AMB 2022

De projectdag van dit jaar was weer een succes, mede dankzij de geweldige samenwerking tussen creatieve leerlingen en gemotiveerde leerkrachten. Dit was een van de eerste keren dat zoiets samen met leerlingen georganiseerd werd, wat het juist zo bijzonder maakte. Benieuwd naar hoe dit allemaal in zijn werk is gegaan? Lees het hieronder.

8.10u: Alle leerlingen van het vierde, het vijfde en het zesde jaar Humane Wetenschappen werden op school verwacht. Waarom? Aan ons werd gevraagd om aan alle klassen van het eerste tot en met het zesde middelbaar uit te leggen wat diversiteit is. “Wat is diversiteit volgens jullie?” 

Zoveel verschillende leerlingen, zoveel gezichten en verschillende antwoorden. Er kwam best wel veel stress aan te pas. Zo vaak sta je immers niet voor een klas leerlingen uitleg te geven over een onderwerp waar eigenlijk iedereen iets anders onder verstaat.

Gelukkig had Kristof Nijs, leerkracht Cultuur-en Gedragswetenschappen aan AMB, alles nauwkeurig gepland en ingedeeld zodat de stress binnen de perken kon blijven. 

9.15u: Wandeltocht: deze wandeltocht stond in het teken van zorg dragen voor jezelf, wat dus ook betekent zorg dragen voor jouw gezondheid. Na 5 à 6 kilometer wandelen langs mooie wegen en uitzichten stond er ons een verrassing te wachten… ooit al eens gehoord van een elektrische step? Wat hebben we ons hiermee geamuseerd! Zowel leerkrachten als leerlingen konden genieten van het rond ‘zoefen’ door het park. (zoefsteps)

Natuurlijk kwam er ook veel competitief gedrag naar boven en hebben we kunnen genieten van zeer gedreven leerkrachten die dachten ons te kunnen verslaan… wat een paar hilarische momenten en foto’s opleverde.

Om 13u begonnen we er weer aan met een toffe, maar vooral creatieve afsluiter: een kunstwerk maken over wat diversiteit voor jouzelf inhoudt. Dit resulteerde in hele leuke tekeningen, schilderijen, Tik-Tok’s en zelfs live muziek! 

Na deze leerzame en creatieve dag kon de vakantie dan echt beginnen. Ik denk dat ik voor ons allemaal spreek als ik zeg dat wij, Humane Wetenschappers, blij zijn met het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die we gekregen hebben. Dit schepte een mooie band en het bezorgde ons een leerrijke ervaring.

Alexandra D(W)