Ga naar de inhoud

SID IN Genk

SID-IN 2023

Februari… de stress stijgt, zeker bij de leerlingen van het 6de jaar. De volgende stap staat voor de deur. Het wordt een belangrijke stap. Het lijkt nog ver weg maar eigenlijk ook weer niet. Welke richting moet ik kiezen? Waar ga ik studeren? Is een kot eigenlijk wel betaalbaar? Welke vakken zal ik hebben? Wat is het verschil tussen een opleiding aan instelling X in vergelijking met een opleiding bij universiteit Y? 

Hoog tijd om naar SID-IN te gaan. De verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen geven er informatie over hun opleidingen en studiemogelijkheden. Sommige leerlingen keerden terug met een heel concreet plan. Anderen kwamen buiten met meer vragen dan antwoorden. Hoe dan ook… dit proces is noodzakelijk. In de komende weken en maanden zullen de puzzelstukjes stilletjes aan op de juiste plaats terechtkomen. Daar waar nodig zullen we een handje helpen bij het puzzelen. We maken er in ieder geval graag tijd voor vrij!

Ter info… ook op zaterdag 18 februari kan je SID-IN bezoeken. Meer informatie via: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/studie-informatiedagen-sid-in. Ook raden we aan om eens een kijkje te nemen op de website www.onderwijskiezer.be. We wensen je veel succes met kiezen! 

‘The crew’ die nu weet wat ze volgend jaar gaan doen 😉