Ga naar de inhoud

Sportief netwerken

Een school run je niet alleen. Je hebt leerlingen en leerkrachten nodig. Daarnaast zijn het personeel en de ouders ook nog erg belangrijke partners. Maar om kwalitatief onderwijs aan te kunnen bieden zoek je best ook naar partners die op de arbeidsmarkt weten hoe de vork in de steel zit.

Zo gingen we deze week met de sportafdeling bij een paar interessante instanties op bezoek.

UHasselt

Als je over innovatie spreekt is UHasselt een zeer sterke partner om onder de arm te nemen. De leerlingen van van de studierichting sport mochten hun labojas aantrekken en binnen hun vakgebied een zeer interessante labo volgen over Sensorsocks. In dit project onderzoeken leerlingen aan de hand van het STEMOOV-model onder hoeveel druk hun voeten staan. Om de druk te kunnen meten maken ze “Sensor Socks”, geprogrammeerd met Arduino en gekoppeld aan Excel waarmee de druk onder hun voeten mooi in beeld gebracht kan worden. 

Sportdienst Bilzen

Sportdienst Bilzen gaf ons de kans om mee te participeren in hun organisatie van de atletiekinitiatie. Zo konden onze leerlingen alvast proeven hoe sportbegeleiding in elkaar zit.

Netwerken met PROVIL

In Lommel kun je via DBSO een voetbalopleiding volgen @LCS en het interesseerde ons sterk om eens met elkaar in contact te komen. Naast het spelen van een onderling duel en het bezoeken van G-Mine was het leerrijk om van elkaar te horen hoe zij met de huidige uitdagingen in het onderwijs omgaan.