Ga naar de inhoud

Wat?

Opvoeding & Begeleiding is een studierichting binnen de derde graad met dubbele finaliteit aan Atheneum Martinus in Bilzen.Deze studie biedt niet alleen theoretische kennis, maar bereidt je ook praktisch voor op de arbeidsmarkt.

Opvoeding & Begeleiding omvat vakken als psychologie, pedagogiek, recht, deontologie en alles wat nodig is om met kinderen te werken. De lessen hebben altijd de mens en de samenleving als centraal thema.

Tijdens de praktische lessen leer je hoe je met jonge kinderen kunt werken en ouders kunt ondersteunen in de opvoeding, zowel binnen als buiten de schoolse context.

Voor wie?

De lessen zijn bedoeld voor jongeren die graag met (jonge) kinderen werken en op een verantwoorde manier de algemene ontwikkeling van kinderen willen stimuleren. Deze studierichting bereidt je voor op hoger onderwijs, maar biedt ook directe mogelijkheden voor werkgelegenheid. Met het diploma Dubbele Finaliteit houd je dus meerdere opties open.

Waar?

Atheneum Martinus is centraal gelegen in Bilzen en is gemakkelijk bereikbaar met bussen en treinen die voor onze deur stoppen. De nabijheid van Bilzen en het goede openbaar vervoer maakt het mogelijk om samen te werken met externe partners voor praktische ondersteuning buiten de school.

Interesse?

Hieronder vind je een overzicht van de vakken die je krijgt binnen de studierichting Opvoeding & Begeleiding. Als je geïnteresseerd bent in deze studie, kun je je online inschrijven of contact met ons opnemen voor meer informatie. We horen graag van je!

VERVOLGOPLEIDINGEN IN HETZELFDE DOMEIN

AANVULLEN