Ga naar de inhoud

Weer Corona, maar toch even anders…

Uit onze schoolkrant – Geschreven door E.B.

Corona, daar hebben we ondertussen al wel genoeg van gehoord. Online lessen, vaccineren, bubbels, quarantaine, de lijst gaat nog wel even door. Maar hoewel corona veel narigheid met zich mee heeft gebracht, zijn er toch ook een aantal goede dingen. 

Zoals bijvoorbeeld meer tijd doorbrengen met je gezin. Denk dan bijvoorbeeld aan s’avonds langer aan tafel zitten of een leuke filmavond, gaan wandelen met z’n allen, samen spelletjes spelen of iets koken, een nieuw recept uitvinden,… Je zat dag in, dag uit met je gezin samen en dat is uiteraard niet altijd evident. Maar we moesten er het beste van maken, want we zaten allemaal in hetzelfde schuitje. 

Door zoveel met je gezin om te gaan, begin je dan toch wel te beseffen dat je misschien niet zo vaak met je zus een gezelschapsspel speelt, of gaat wandelen met je ouders, terwijl je dat zelf wel graag wilt. In deze maatschappij zijn we altijd bezig met werk te verrichten of iets te doen voor een ander. We hebben bijna nooit tijd om even stil te staan bij alles wat we doen, omdat we altijd bezig zijn. Daarom wil ik je nu vragen om toch even stil te staan bij alles wat je vandaag al gedaan hebt, voor iemand anders of voor jezelf, en om je even bewust te worden van al die dingen. 

Denk nu eens aan alle mensen waar je van houdt, of mensen die om jou geven. Wanneer heb je voor het laatst verteld dat je van hen houdt? Wanneer heb je voor het laatst een blijk van appreciatie gegeven aan hen? 

Wat ik hier nu mee wil zeggen, is dat de tijd voorbij vliegt. Geniet van het leven, want het is gedaan voor je het weet. Je leeft tenslotte maar één keer. Zolang je maar respect hebt voor anderen en alles veilig houdt, want dat is belangrijk in deze tijden. We kunnen corona verslaan, maar we moeten het samen doen. Geef niet op en blijf positief, samen kunnen we dit!