Ga naar de inhoud

Wij gaan digitaal

De leerlingen en leerkrachten van Atheneum Martinus Bilzen maken volop de Digisprong. Vorige week mochten de leerlingen uit de eerste en tweede graad hun gloednieuwe Chromebook in ontvangst nemen. Samen met hun leerkrachten werden de toestellen opgestart en uitgetest. Bovendien staat er vanaf volgend schooljaar voor de derde graad en voor elke nieuwe leerling een Chromebook klaar.

Gratis

Deze Chromebooks zijn eigendom van de school en worden gratis ter beschikking gesteld aan de leerlingen voor de duur van hun opleiding. Een servicekost van 20 euro/schooljaar zorgt voor permanente, technische ondersteuning en eventuele herstellingen, zelfs aan huis. “Om iedereen gelijke kansen te bieden, vinden we het belangrijk dat ouders dit toestel niet dienen aan te kopen”, aldus directeur Ine Buekers. 

Geen vervanging schoolboeken

“De toestellen worden ingezet om te remediëren, te verdiepen en te differentiëren. Het is niet de bedoeling om in één klap alle schoolboeken te vervangen. ICT inzetten is immers enkel zinvol als het een meerwaarde kan bieden en voor leerwinst zorgt. Documenten delen, samenwerken, online oefentoetsen, het gebruik van audio- en videobestanden als didactisch materiaal; we zetten in op hetgeen nuttig is gebleken tijdens de voorbije periodes van afstandsonderwijs”, zegt Ine Buekers. “Innovatie is één van onze kernwaardes. Samen met de grondige renovatie van ons gebouw, de nieuwe labo’s en een gloednieuw open leercentrum trekken we met deze Digisprong dan ook volop de kaart van de vernieuwing.