Ga naar de inhoud

Workshop

Zweten, zweten en nog eens zweten

Zijn het de examens die voor de deur staan? Is het de hittegolf die we in het vooruitzicht hebben? Zijn het de warme, nieuwsgierige kriebels omdat ze uitkijken naar een nieuw leven na AMB. 

Hoe het ook zij… 6 humane wetenschappen mocht de laatste workshop van dit schooljaar op zijn conto schrijven. Katrien Knaepen van Good Planet kreeg de eer om onze jongeren nog een laatste keer een duidelijke boodschap mee te geven. Draag zorg voor de toekomst van onze planeet! 

Tijdens de workshop gingen we dieper in op de oorzaken en de gevolgen van klimaatverandering. Uiteraard was er al wel heel wat basiskennis aanwezig. De meerwaarde van deze workshop bestond er vooral in dat er ook werd gezocht naar systematische verbanden van enkele zeer complexe problemen i.v.m. het klimaatverhaal. Het was niet de bedoeling om te focussen op de negativiteit die je hieromtrent kunt bedenken. Centraal stond wel het zoeken naar concreet haalbare oplossingen. 

Door heel wat zaken op een gestructureerde manier te aanhoren, hopen we onze jongeren nog sterker te hebben gemaakt om hun rol in onze maatschappij ten volle te spelen. Nu is het aan hen. We geloven er alvast voor 100% in!